Ενοποιημένη Ημερίδα Ποδοσφαίρου 2017

On 11 Οκτωβρίου, 2017, posted in: Uncategorized by Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενοποιημένη Ημερίδα Ποδοσφαίρου 2017

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η Ενοποιημένη Ημερίδα Ποδοσφαίρου την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 από τις 09:30 – 13:00 στο Γήπεδο της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Στην πιο πάνω ημερίδα έλαβαν μέρος αιτούντες πολιτικού ασύλου που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας, και αθλητές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών

Με κύριο συν διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η ημερίδα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Lions International.

Σκοπός και στόχος της Ημερίδας ήταν η εξάλειψη του ρατσισμού αλλά και η εξάπλωση του Ενοποιημένου Αθλητισμού όπου άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου με κύριο στόχο την κοινωνικοποίηση.

Το πρόγραμμα άρχισε με την Αφή της Φλόγας, με τους μαραθωνοδρόμους του Φιλανθρωπικού Σωματείου Cyprus Police Torch Run οι οποίοι πραγματοποιούν την Φετινή τους Λαμπαδηφορία σε όλη την Κύπρο.

Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι το παρών του στην πιο πάνω εκδήλωσε έδωσε και ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου συνομίλησε και χαιρέτησε όλους τους αθλητές.

Στο τέλος, δίδοντας μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος εκτέλεσε δύο πέναλτι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ αφού τα παιδιά απέκρουσαν τα σουτ.

Το παρών τους επίσης έδωσαν και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από ομάδες της Α’  Κατηγορίας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Οι αθλητές που παρέστησαν ήτανε οι: Ηλίας Χαραλάμπους (ΑΕΚ Λάρνακας), Elvire Maloku (ΑΕΚ Λάρνακας), Vladimir Boljevic (ΑΕΚ Λάρνακας), Τάσσος Κίσσας (Απόλλων Λεμεσού), Γιάννης Χατζηβασίλη (Απόλλων Λεμεσού), Άγγελος Πουγιούκκας, Κωνσταντίνος Σαμαράς (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Andre Alves (Ανόρθωση), Maduro Hedwiges, Μάριος Δημητρίου, Benet, από Ομόνοια Λευκωσίας, Κάκος Γεωργίου και Μιχάλης Δημητρίου (Νέα Σαλαμίνα), (Νέα Σαλαμίνα) και ο Ράινερ Ράουφμαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας Δρ. Κώστας Καδής, ο αντιπρόσωπος της UNCHR στη Κύπρο  Mr. Damtew Dessalegne, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Οικονομικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Ανδρέας Μοριάς , Επιθεωρητές Δημοτικής και μέσης Εκπαίδευσης, Εκπρόσωποι από το Αρχηγείο Αστυνομίας και άλλοι.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ για την όλη στήριξη προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών.  Επίσης ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για την παραχώρηση διαιτητών από το Σύνδεσμο τους και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Τέλος θερμές ευχαριστίες στο Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για την άψογη φιλοξενία.