Οι εθελοντές μας

Οι εθελοντές αποτελούν την ραχοκοκαλιά του κινήματος των Ειδικών Ολυμπιακών. Αποτελούνται από προπονητές, γυμναστές, αξιωματούχους, υπαλλήλους, γονείς κ.α.

Μπορούν επίσης να συμμετέχουν στον ενοποιημένο αθλητισμό μαζί με αθλητές των Ειδικών Ολυμπιακών ή συμπαραστέκονται στην προσπάθεια τους από την κερκίδα.

Επιβράβευση για όλους Οι εθελοντές μας είναι όλων των ηλικιών και η δέσμευση τους μπορεί να κυμαίνεται από ένα απόγευμα μέχρι και για μια ζωή.

Από την Κίνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γκάνα στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία στην Παραγουάη, την Ιρλανδία στην Ινδία, οι εθελοντές μας βοηθούν να αναδείξουν την νίκη στον κάθε αθλητή των Ειδικών Ολυμπιακών.

Οι Ειδικοί Ολυμπιακοί σήμερα δεν θα υπήρχαν, χωρίς το χρόνο, την ενέργεια, τη δέσμευση και τον ενθουσιασμό των εθελοντών μας.

Οφείλουμε τόσα πολλά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκουν το χρόνο να κάνουν τον κόσμο ακόμα καλύτερο. Το πνεύμα του δίνεις.

Οι Ειδικοί Ολυμπιακοί έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου συμπεριλαμβανομένου και αυτήν των εθελοντών.

Μέσα από τον εθελοντισμό δημιουργούνται μακροχρόνιες φιλίες και βρίσκουν καινούργιο τρόπο να σκέφτονται και τους άλλους. Στους εθελοντές συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους προπονητές μας οι οποίοι κάθε βδομάδα προπονούν τους αθλητές μας, και άτομα τα οποία βοηθούν για την οργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων – οι οποίο γίνονται κάθε δύο χρόνια.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι φωτογράφοι οι οποίοι φωτογραφίζουν τις όμορφες στιγμές των αθλητών μας.

Πάντα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για να ασχολούνται, αφού καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται αγώνες, εκδηλώσεις και προπονήσεις.

Έχουμε δει δραματική αύξηση σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες εθελοντισμού με τα Special Olympics.

Ο ενθουσιασμός τους, η αφοσίωση και η δημιουργικότητα τους, συμβάλουν στην επιτυχία όλων των εκδηλώσεων.