Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών_ Athlete’s Leadership Program

On Οκτώβριος 31st, 2016, posted in: Uncategorized by Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών_ Athlete’s Leadership Program

Οι νέοι μας απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά ότι, μπορούν να συνυπάρξουν, να συν-δημιουργήσουν και να συμπορευτούν μαζί στη ζωή, όταν η κοινωνία τους δώσει την ευκαιρία!

Τα Special Olympics, για να καλλιεργήσουν τα πιο πάνω, πέρα από τα αθλητικά προγράμματα, παρέχουν παράλληλα προγράμματα όπως είναι αυτό της Ηγεσίας Αθλητών (Athlete Leadership Program).

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτροπή του Προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών. Η συγκεκριμένη επιτροπή πήρε μέρος στο Special Olympics Europe/Eurasia Leadership Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Maribor της Σλοβενίας, 24-27 Οκτωβρίου 2016.

Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών (Athlete Leadership Program)

Μέσω των προπονήσεων και των αγώνων, τα Special Olympics βοηθάνε τα άτομα με νοητική αναπηρία να  πετύχουν, να νοιώσουν χαρά, να χαίρουν αποδοχής και σεβασμού από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσω του προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών,  οι αθλητές μπορούν να πάνε ακόμη πιο μακριά! Μπορούν να λειτουργήσουν ως ηγέτες και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συναθλητές τους, τις κοινότητές τους, τη χώρα τους.

Οι αθλητές μας μπορούν να γίνουν μέντορες για άλλους αθλητές, όπως και να εκπαιδευτούν για να γίνουν προπονητές και ενεργοί εθελοντές. Μπορούν επίσης να επιδείξουν τις ικανότητές τους ως ομιλητές ή εκπρόσωποι, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που τους προσφέρουν τα  Special Olympics γενικά στη ζωή τους. Μπορούν ακόμα να εκπαιδευτούν για να μάθουν παρουσιάζουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να βοηθήσουν στο να εξαπλωθεί το μήνυμα των Special Olympics στο ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών προσφέρεται σε 67 χώρες. Η Κυπριακή Ομοσπονδία συμμετέχει Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών, με τον αθλητή Νίκο Λιμνιώτη και τον μαθητή Harry Newton, από το Pascal English School of Larnaca. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αριστούλα Αλεξάνδρου, μέλος του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Νίκος και ο Χάρη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και για θέματα περαιτέρω ενεργοποίησης της νεολαίας της χώρας τους. Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα στους σύνεδρους ότι οι νέοι μας μπορούν και κάνουν τη διαφορά, χτίζοντας μια κοινωνία για όλους!