Ανοίγοντας το δρόμο

Τα Special Olympics οδηγούν τον κόσμο στην έρευνα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία σε 200 εκατομμύρια άτομα, της μεγαλύτερης ομάδας αναπηρίας στον κόσμο. Εντοπίζουμε τα πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή την ομάδα, προμήθεια και τη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου, ​​εξωτερικά επικυρωθεί η επιστημονική έρευνα, τότε φτάσει στα υψηλότερα ηγέτες στην κυβέρνηση, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τον μη κερδοσκοπικό τομέα και των επιχειρήσεων να επηρεάσουν την πολιτική και να φέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην αυτούς που έχουν ανάγκη.  Η Έρευνα Special Olympics  αναφέρεται στα άτομα σε διανοητική αναπηρία, καθώς και τις αντιλήψεις εκείνων που έχουν διανοητική αναπηρία, που έχουν μια καταλυτική δύναμη για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή σε όλο τον κόσμο.

 Ανακάλυψη και αλλαγή

Η Ερευνητική μελέτη μας για την κατάσταση της υγείας και τις ανάγκες των ατόμων με διανοητική αναπηρία οδήγησαν σε έκθεση του αμερικανικού Γενικού Χειρουργού, «Κλείνοντας το χάσμα -. Ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη βελτίωση της Υγείας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση” Αυτή η έκθεση επιφέρει μια αμερικανική ομοσπονδιακή πίστωσης για την επέκταση των Special Olympics στο  Πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές  πρόγραμμα, το οποίο μέχρι σήμερα έχει φέρει πάνω από 700.000 προβολές για την υγεία για τους αθλητές σε 92 χώρες.

Διαπιστώσεις και προκλήσεις που παρουσιάστηκαν στους  Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο 2007  στη Παγκόσμια Πολιτική Σύνοδο για την Ευημερία των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία όπου οδήγησαν σχεδόν 70 υπογράφοντες  παγκόσμιους οργανισμούς και χώρες να υιοθετήσουν μια δήλωση υποστήριξης για την ανάπτυξη των Special Olympics, καθώς και για την προώθηση της αποδοχής των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

Μετά από να μάθει για τις διαφορές για τα άτομα με διανοητική αναπηρία και τις επιπτώσεις των Special Olympics για την υγεία τους, την ευημερία και την ικανότητα να συμμετάσχουν στην κοινωνία, και μετά από να δει από πρώτο χέρι τις ικανότητες και τις δυνατότητες των αθλητών στο Παγκόσμιο Αγώνες, Πρόεδρος των Φιλιππίνων Gloria Arroyo αυξημένα το τμήμα που χειρίζεται τα εθνικά προγράμματα αναπηρία να αναφέρεται απευθείας σε αυτήν.

Μέσα από την έρευνα τα Special Olympics απέδειξαν τη θετική επίδραση της προπόνησης σε αθλήματα,  και η UNICEF ξεκίνησε μια συνεργασία για να βοηθήσει τα παιδιά με διανοητική αναπηρία, με έμφαση στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, σε δραστηριότητες αναψυχής και τις πολιτικές για την απασχόληση. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Βουλγαρία, Καμπότζη, Κίνα, Ελ Σαλβαδόρ, Τζαμάικα, τον Παναμά και το Ουζμπεκιστάν.

Επίσης η έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο υποτιμούν τις ικανότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Η έρευνά μας δείχνει επίσης ότι οι δυνατότητες τους ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες τους. Με αυτή τη γνώση στο χέρι, ανοίγουμε τις πόρτες για μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την απασχόληση.

 Γίνετε μέρος της προόδου

Σημειώσαμε αρκετή πρόοδο πρόοδο, αλλά έχουμε τόσους πολλούς περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουμε. Το δώρο σας βοηθά  τα Special Olympics να  συνεχίζουν την έρευνα και την ανάπτυξη των προγραμμάτων που επηρεάζουν την πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο – τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με διανοητική αναπηρία σε όλο τον κόσμο .