Η Δύναμη του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο

Η μετασχηματιστική δύναμη του αθλητισμού για να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη, τη βελτίωση της υγείας και να εμπνεύσει μια αίσθηση του ανταγωνισμού είναι στο επίκεντρο των Special Olympics. Από τις λεπτομερείς οδηγούς προπόνησης που παρέχουμε σε πολλές γλώσσες για να τα αιχμηρά μάτια αξιωματούχων σε διεθνείς αγώνες μας, η έμφαση δίνεται στον πραγματικό αθλητισμό, σε πραγματικό ανταγωνισμό, τα πραγματικά επιτεύγματα.

Το νεότερο αρένα για τους αθλητές μας θα είναι στην Αυστραλία, όπου η πρώτη φορά Ασιατικό Ειρηνικοί Αγώνες  θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο του 2013.

“Ελπίζω ότι οι Αγώνες θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τα άτομα με διανοητική αναπηρία και καλώ όλους τους Αυστραλούς να υποστηρίξουν τους αθλητές κατά μήκος της διαδρομής τους προς τους Αγώνες και πέρα “, είπε ο Εξοχότατος, κ. Quentin Bryce AC CVO, Κυβερνήτης της Γενικής  Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας.

Η δύναμη του αθλητισμού

Στα Special Olympics, πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να μας διδάξουν όλα τα σημαντικά μαθήματα. Όταν έχουμε εκπαιδεύσει και να προσπαθούμε για ένα στόχο, που μας διδάσκει να ονειρευόμαστε. Όταν αγωνιζόμαστε, μας διδάσκει αποφασιστικότητα. Όταν κερδίζουμε, θα βρούμε τη χαρά. Και αν χάσουμε, μπορούμε να βρούμε τη δύναμη να προσπαθήσουμε ξανά.

Αθλητικά γεγονότα, μας φέρνουν μαζί μια μεγάλη και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητα των υποστηρικτών των αθλητών, και οικογένειες, προπονητές, εθελοντές και πολλοί άλλοι. Οι αθλητές βρίσκονται στο επίκεντρο. Μπορούν να γίνουν οι ήρωες – στον κοινόχρηστο χώρο του εαυτού τους, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους.

Αυτά τα γεγονότα μας βοηθούν να ξαναβρούμε όλη την καθαρότητα του αθλητισμού – και στις πραγματικές  αθλητικές αναζητήσεις που βασίζονται σε πραγματικά ολυμπιακά ιδανικά.

Best in Sport

Τα Special Olympics προσφέρουν προπονήσεις και αγώνες στους αθλητές οι οποίοι  αποδεικνύουν στους εαυτούς τους ό, τι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Αυτό εμπνέει στο να να επιτύχουν ακόμη περισσότερο, τόσο στον αθλητισμό και στη ζωή. Αλλά είναι περισσότερο από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση στα Special Olympics, όλοι μας μπορούν να δουν και να βιώσουν την καθαρότητα του αθλητισμού και την πραγματική αθλητική επιτυχία. Οι αθλητές μας πιέζουν σκληρά για τους στόχους όπου μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν, αλλά και τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν. Προσπάθειά τους είναι να επιτύχουν και αυτό προέρχεται από βαθιά μέσα τους, αλλά και από την καρδιά. Αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι πραγματικά μαγικό.

Κατά τους τελευταίους Παγκόσμιους Αγώνες, ένας βετεράνος δημοσιογράφος  σκέφτηκε ότι είχε δει ήδη όλες τις σύγχρονες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Άλλαξε το μυαλό του, όταν είδε τον Ederson Idrogo στην πίστα. Ένας 23χρονος  από το Special Olympics Περού αγωνιζόταν να βάλει το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα κάτω από τον καυτό ήλιο κατά τη διάρκεια των Αγώνων στην Αθήνα. Ωστόσο, ο ίδιος δεν τα παράτησε.  Με Απόλυτη βούληση και αποφασιστικότητα, ο Ederson έκανε τα πάντα για να συνεχίσει. Εκείνος δεν σταμάτησε μέχρι να φθάσει τη γραμμή τερματισμού. Μόνο τότε κατέρρευσε  και να πιάσει την αναπνοή του με χαμόγελο.

Ο δημοσιογράφος αθλητισμού λέει ότι αυτό ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Είπε ότι αν το «μεγαλείο» μπορεί να θεωρηθεί ως υπέρβαση των εμποδίων με αποφασιστικότητα και την καρδιά, στη συνέχεια, υπήρχε ένα σωρό μεγαλείο στους Παγκόσμιους Αγώνες το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, κάλεσε τα Special Olympics ως τον  τον αθλητισμό “στην πιο αγνή της μορφή.”

Run Ederson Idrogo ήταν μόνο μία από τις πολλές στιγμές μεγαλείου μεταξύ των αθλητών των Special Olympics εκείνη την ημέρα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές στα σκαριά των θεσμών των Special Olympics οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, σε όλο τον κόσμο.