Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές

Τι θέλει κάθε παιδί; Η πιθανότητα να κλωτσήσει μια μπάλα, να ρίξει καλά, να μοιραστεί την επιτυχία με όλα τα μέλη της οικογένειας. Τι θέλει  κάθε παιδί με διανοητική αναπηρία; Το ίδιο ακριβώς πράγμα.

 

Ένας Νέος Κόσμος

Οι Νεαροί Αθλητές ξεκινούν από το σωστό δρόμο. Τα παιδιά μαθαίνουν δεξιότητες και πιέζουν τα όριά τους σε ένα διασκεδαστικό τρόπο. Τα μέλη της οικογένειας  τους βλέπουν περισσότερα  στις ικανότητες των παιδιών και όχι ειδικές ανάγκες τους. Και ο καθένας γίνεται μέρος της κοινότητας των Special Olympics.

Ένας υπερήφανος γονέας λέει «Το Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές έχει κάνει πραγματικά μεγάλη  διαφορά με τον γιο της. Ο «Brendan έχει αλλάξει σωματικά και κοινωνικά σε πολλά επίπεδα από τότε που έχει συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα Κάνει άλματα,  τρέχει, Χτυπά  μπάλες, Τρέχει», λέει.  επίσης, «έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον κοινωνικά με τους φίλους του και με τα τυπικά τους συνομηλίκους του. Ήταν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα.»

Το πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές λειτουργεί επίσης σε πολλές χώρες. Οι οικογένειες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα στο σπίτι. Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία μπορεί να το χρησιμοποιήσουν, ως ένα πολύτιμο εργαλείο.

Υποστήριξη και Έμπνευση

Το πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές βοηθούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, χάρη στην υποστήριξη του Ιδρύματος της Mattel για παιδιά, Toys R Us, Kim Σαμουήλ και το Ίδρυμα Οικογένεια Lynch.  Επίσης οδηγεί τα παιδιά με διανοητική αναπηρία σε ένα φωτεινό νέο κόσμο του αθλητισμού και τις κοινωνικές δεξιότητες, την υπερηφάνεια και την δυνατότητα.

Μέχρι στιγμής, μας έχουν φέρει Νεαροί Αθλητές σε περισσότερα από 50.000 παιδιά. Εργαζόμαστε για να διπλασιάσουμε τον αριθμό των νεαρών αθλητών στα επόμενα πέντε χρόνια