Πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές

HEALTHY ATHLETES.png

To Πρόγραμμα “Υγιείς Αθλητές” προσφέρει στους αθλητές µία σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών. Το Πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές ιατρούς και φοιτητές του κλάδου υγείας. Είναι Πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις οκτώ ειδικοτήτων (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Φυσιοθεραπευτές, Ποδίατροι, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι) βοηθώντας τους Αθλητές Special Olympics να βελτιώσουν την υγεία τους και τη φυσική τους κατάσταση

Τα Special Olympics, προσφέρουν στους αθλητές τους την δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια επίσημων αγωνιστικών διοργανώσεων, σ’ ένα περιβάλλον ευχάριστο για τους εξεταζόμενους.

Special Smiles

Περιλαμβάνει οδοντιατρικές εξετάσεις, καθώς και προληπτικού χαρακτήρα εκπαίδευση για την υγεία των δοντιών στους εξεταζόμενους αθλητές.

Opening Eyes

Περιλαμβάνει αρκετές οπτομετρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και μπορεί να παρέχει στους εξεταζόμενους αθλητές, που το έχουν ανάγκη, δωρεάν γυαλιά οράσεως κατόπιν ιατρική συνταγής, ή ειδικά αθλητικά γυαλιά και γυαλιά ηλίου που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή.

Healthy Hearing

Περιλαμβάνει γενικές ωτοακουστικές. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν ακουστικές συσκευές ή άλλου είδους ακουστικά βοηθήματα.

FUN fitness

Φυσιοθεραπευτές παρέχουν εκπαίδευση και συμβουλές σε αθλητές και προπονητές για το πώς να προπονούνται και να αγωνίζονται με ασφάλεια για την υγεία τους.

Health Promotion

Διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύουν τους αθλητές σε καλές συνήθειες διατροφής , στην ασφάλεια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, στην υγεία των οστών κ.α.

Fit Feet

Ποδίατροι εξετάζουν τα πόδια και τις αρθρώσεις των αθλητών για παραμορφώσεις και δυσκαμψίες και παρέχουν συμβουλές για κατάλληλα παπούτσια και κάλτσες.