Πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές

Σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια επωφελούνται σε δωρεάν κλινικές εξέτασης της υγείας σε περισσότερες από 100 χώρες, τα Special Olympics και το πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας και την ενημέρωση των αθλητών σε απόλυτη ανάγκη. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα Special Olympics έχουν γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση υγείας δημόσια αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Η καταγραφή της επιτυχίας και το όφελος οδήγησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ένας επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος ο Tom Golisano να δεσμεύσει 12 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της υγείας που σχετίζονται με Special Olympics »υπηρεσίες και να ξεκινήσει μια νέα υγιή πρωτοβουλία Κοινοτήτων. Η δωρεά είχε ανακοινωθεί από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον στο Clinton Global Initiative εκδήλωση στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου.

 Υγιείς Κοινότητες

Η νέα πρωτοβουλία θα λάβει τις αρχές του προγράμματος Υγιείς Αθλητές, αλλά επεκτείνει τους από μια σειρά μεμονωμένων εκδηλώσεων σε μια σταθερή παρουσία στη ζωή των αθλητών μας με διανοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους.  Τα Special Olympics έχουν μεγάλα γραφεία σε 170 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υγιείς Κοινότητες θα ξεκινήσει σε επτά χώρες (Μεξικό, το Περού, τη Ρουμανία, το Μαλάουι, τη Νότια Αφρική, τη Μαλαισία, και Ταϊλάνδη) και έξι πολιτείες των ΗΠΑ (Αριζόνα, Φλόριντα, Κάνσας, Νιου Τζέρσεϋ, Ουισκόνσιν και τη Νέα Υόρκη). Το πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές έχει προσφέρει δωρεάν προβολές προϊόντων υγείας και σε αθλητές για 15 χρόνια.

Θαύματασε κάθε στροφή

Ο Moise Ahoussimou, ένα φτωχό αγόρι της Δυτικής Αφρικής με διανοητική αναπηρία, είναι ένα παράδειγμα. Ο εθελοντισμός έχει σοβαρή θέση στο πρόγραμμα σε Υγιείς Αθλητές, ένας γιατρός συνειδητοποίησε ότι ο Moise είχε τυφλωθεί από καταρράκτη. Ήταν αναφέρεται για μια απλή λειτουργία, και Moise άφησε ραντεβού του με την αποκατάσταση της όρασης. Είδε τον πατέρα του για πρώτη φορά. «Μπορώ να δω.» Άρπαξε το χέρι του πατέρα του. «Hey! Μπαμπά, δεν ήξερα ότι είσαι ψηλός!»

Θαύματα όπως του Moise  συμβαίνει σε κάθε έλεγχο. Ένας οδοντίατρος εθελοντής από την Καλιφόρνια, ΗΠΑ έσωσε τη ζωή του αθλητή Dustin Plunkett με την εύρεση του καρκίνου του στόματος.  Ο Mariam Zakhary της Αιγύπτου, είναι εφοδιασμένα με ένα ακουστικό βαρηκοΐας, όπου μετά την εξέταση άκουσε την φωνή της και τον προπονητή της για πρώτη φορά στη ζωή της. Ιστορίες όπως της Μαριάμ είναι εμπνευσμένη σπο έθνη όπως η Αίγυπτος να επεκτείνουν τις προσφορές τους για τους αθλητές. Όλοι οι αθλητές των Special Olympics στην Αίγυπτο λαμβάνουν πλέον ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση και φροντίδα.

Επτά ΠεριοχέςΥγείας

Υγιείς Αθλητές σήμερα προσφέρουν προβολές για την υγεία σε επτά τομείς: Fit Feet (ποδιατρική), FUNfitness (φυσικοθεραπεία), την Προαγωγή της Υγείας (καλύτερη υγεία και ευεξία), Healthy Hearing (ακοολογία), MedFest (αθλητικά φυσική εξέταση), ανοίγοντας τα μάτια (όραση ) και Ειδικές Smiles (οδοντιατρική).

Επίσημα το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1997, και διοργανώνει εκδηλώσεις του σε ένα φιλόξενο, διασκεδαστικό περιβάλλον. Προβολές του εκπαιδεύουν τους αθλητές σε υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής και τον εντοπισμό των προβλημάτων που μπορεί να χρειαστεί επιπλέον παρακολούθηση.