Γίνε Εθελοντής

Δεν θα είχαν δημιουργηθεί και ούτε θα υπήρχαν σήμερα τα Special Olympics, χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ζήλο των εθελοντών. Χωρίς τον ενθουσιασμό ανθρώπων που επέλεξαν και επιλέγουν να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για τη φροντίδα των συνανθρώπων τους.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, προσφέρουν εθελοντικά, σε αθλητές με νοητική αναπηρία, την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Οι εθελοντές που υποστηρίζουν τα Special Olympics, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές δραστηριότητες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άτομα με νοητική αναπηρία να ζήσουν τον ενθουσιασμό, τη χαρά και την καταξίωση που συνδέεται με τον αθλητισμό.

Ο εθελοντισμός παρέχει στους εθελοντές μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με νοητική αναπηρία. Μόνη ανταμοιβή αυτών των εθελοντών, είναι η προσωπική ολοκλήρωση που τους προσφέρει η συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου κόσμου. Η ανταμοιβή αυτή, σε συνδυασμό με τις διαχρονικές φιλίες που αναπτύσσουν και τις πολλές εμπειρίες που βιώνουν, είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε και συνεχώς αναπτύσσεται το Παγκόσμιο Κίνημα Εθελοντών των Special Olympics.

Στόχος του Προγράμματος Εθελοντισμού, είναι η δημιουργία ομάδας εμπνευσμένων ατόμων, που θα συμβάλουν στην παροχή ψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους αθλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις των Special Olympics. Για να βοηθήσει στην, όσο το δυνατό, μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του στόχου η ΚΟΕΟ, οργανώνει και διεκπεραιώνει επιμορφωτικά σεμινάρια, είτε για οργανωμένα σύνολα είτε για ομάδα ατόμων που επιθυμούν να συμπορευθούν και να προσφέρουν βοήθεια σε αθλητικές ή και άλλες δράσεις της Ομοσπονδίας.  

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών (ΚΟΕΟ) στηρίζει την ύπαρξη και τη λειτουργία της σε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, που διαχρονικά προσφέρει στις προπονήσεις, στις αγωνιστικές δραστηριότητες εντός και εκτός της Κύπρου και στη διενέργεια άλλων δραστηριοτήτων, που οργανώνονται για τους αθλητές της.

Επειδή ο εθελοντισμός μπορεί να είναι η συνήθεια μιας ολόκληρης ζωής, στην οποία μπορούμε να ενταχθούμε σε οποιαδήποτε ηλικία, η ΚΟΕΟ σας προσκαλεί να γίνετε και εσείς εθελοντές! Σας προσκαλεί να πάρετε μέρος σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο! Ένα κόσμο που σέβεται τη διαφορετικότητα και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του!

Για να γίνετε κι εσείς εθελοντές ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και συμπληρώστε τη σχετική αίτηση, την οποία μπορείτε να αποστείλετε μέσω email, στο info@specialolympics.com.cy , ή μέσω φαξ, στο 22 449850.